Steigerhout

Wat is Steigerhout?

 

 

 

Steigerhout is de benaming voor houten planken, die in de bouw worden gebruikt als steigerplanken. Deze dienen als loopplanken voor steigers.

Na gebruik maak ik er meubels van. Het is dus een recycle product. Steigerplanken zijn gemaakt van een snelgroeiende ruwe vurenhoutsoort.

Ze hebben een lengte van 5 meter en zijn 195 tot 200 mm breed. De dikte is ongeveer 32 mm.

Het hout heeft een vrij zachte, lange en flexibele vezel. Door de lange vezels ontstaan er niet snel splinters en als ze al ontstaan, zijn ze eenvoudig te verwijderen.

 

Ik kan het hout op verschillende manieren behandelen:

 

Oliën,

Kleurloze lak

White- of Colorwash of Wax

Beitsen, transparant of dekkend, in diverse kleuren

 

Het is overigens niet nodig om steigerhout te behandelen. Onbehandeld kan het prima buiten staan. De steigerplanken zijn in de bouw altijd al aan weersinvloeden blootgesteld geweest en door kalk -, cement - en verfresten op natuurlijke wijze geïmpregneerd. Hierdoor krijgen ze een mooie verweerde uitstraling. Ze worden wat grijzer en er ontstaan barstjes in, maar dat geeft nu juist dat mooie, stoere en robuuste karakter aan de steigermeubels.

 

Steigerhout is snel weer droog als het is nat geregend, in tegenstelling tot veel hardhout soorten.

Steigerhout is ook geschikt voor binnen. Hout werkt altijd, dus ook oud steigerhout, maar niet zo erg als nieuw steigerhout. Daarom is het ook verstandiger binnenmeubels te laten maken van gebruikt steigerhout.

 

Ik maak allerlei producten in diverse maten.

Kijk voor een impressie bij Producten.

 

Algemene Voorwaarden© 2013 ✦ Henssteigerhoutenmeubels.nl ✦ Ontwerp: Mastralo